Cous cous salat
150 g kokt cous cous
50 g mynte
50 g koriander
75 g rødløk
100 g tropisk tørket frukt
100 g agurk
90 g peanøtter
2 grapefrukt
2 appelsiner
2 ss olivenolje
Finsnitt mynte og koriander. Finhakk rødløken og strimle agurken. Fjern skallet på sitrusen, skjær ut filetene og klem ut saften. Bland alt dette med kokt cous cous og tørket tropisk frukt. Smak til med salt og pepper og tilsett oljen.
Vannmelonsalat
½ vannmelon
150 g fetaost naturelle
3 ss ristede pinjekjerner
3 ss hakket koriander
200 g skinke etter eget valg, f. eks patanegra, parma eller serrano
olivenolje
Kutt melonen opp i små biter. Fjern eventuelle steiner. Smuldre over fetaost, dryss over pinje og koriander samt litt olje.
Smuldrepai
1 dl hvetemel
1,5 dl lettkokte havregryn
35 g sukker
75 g kaldt smør
150 g sommerbær eller frukt, som rabarbra, bringebær og jordbær
Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en foodprosessor med kniv. Kjør hurtig sammen til smuler. Dryss dette over bærene og stek paien til smulene er sprø. Det tar ca 20 minutter. @
Vaniljesaus
1 liter fløte
180 g sukker
12 eggeplommer
1 vaniljestang
Varm opp fløte, vanilje og sukker til kokepunktet. Legér med plommene. Pisk godt og varm opp til rett under kokepunktet. Ta av varmen, sil og avkjøl.