Forett / småretter Grønnsaker og sopp Cous cous og vannmelonsalat

Cous cous og vannmelonsalat>

Cous cous salat

150 g kokt cous cous

50 g mynte

50 g koriander

75 g rødløk

100 g tropisk tørket frukt

100 g agurk

90 g peanøtter

2 grapefrukt

2 appelsiner

2 ss olivenolje

 

Finsnitt mynte og koriander. Finhakk rødløken og strimle agurken. Fjern skallet på sitrusen, skjær ut filetene og klem ut saften. Bland alt dette med kokt cous cous og tørket tropisk frukt. Smak til med salt og pepper og tilsett oljen.

 

 

Vannmelonsalat

½ vannmelon

150 g fetaost naturelle

3 ss ristede pinjekjerner

3 ss hakket koriander

200 g skinke etter eget valg, f. eks patanegra, parma eller serrano

olivenolje

 

Kutt melonen opp i små biter. Fjern eventuelle steiner. Smuldre over fetaost, dryss over pinje og koriander samt litt olje.  

 

Smuldrepai

 1 dl hvetemel

1,5 dl lettkokte havregryn

35 g sukker

75 g kaldt smør

150 g sommerbær eller frukt, som rabarbra, bringebær og jordbær

 

Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en foodprosessor med kniv. Kjør hurtig sammen til smuler. Dryss dette over bærene og stek paien til smulene er sprø. Det tar ca 20 minutter.  @

 

Vaniljesaus

 1 liter fløte

180 g sukker

12 eggeplommer

1 vaniljestang

 

Varm opp fløte, vanilje og sukker til kokepunktet. Legér med plommene. Pisk godt og varm opp til rett under kokepunktet. Ta av varmen, sil og avkjøl.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev