FOTO christian brun
KOKK christofer bengtsson
APPETITT 2/2009
Bruk de bønnene du liker og det er fint å blande tørkede og ferske sorter. Når man koker de ferske bønnene til salat bør de avkjøles i isvann. Velg ferske og sommerlige grønnsaker, og bak gjerne hele sjalottløk på havsalt i ovnen på 100° C til de er passe myke. Skallet må fjernes. Høvle fine strimler av små vårgulrøtter og rå fennikel.
Bland ingrediensen lett sammen og vend inn en god olivenolje.
Smak til med salt og sitron og pynt med urter.
BØNNER I GELÈ MED SJØKREPS
Velg bønner du liker. Bland gjerne tørkede og ferske sorter. Lag en gelè av 5 dl grønnsakskraft og 2 agar agar. Kok opp blandingen og la den koke i 30 sekunder.
Avkjøl og bland inn bønnene og fordel geleen i porsjonsformer. Server avkjølt bønnegelè med en grillet sjøkrepshale eller en bit hummer på toppen. Lag en frisk salat med en god vinaigrette til.