Forett / småretter Grønnsaker og sopp Blomkålbiff, blomkålpuré og syltet blomkål

Blomkålbiff, blomkålpuré og syltet blomkål>

50 g ristet og skrelte hasselnøtter

3 store blomkål, spar de fine bladene til garnityr

1 dl fløte

150 g smør

1 dl eddik

1 dl sukker

3 dl vann

salt og pepper


Blomkålbiff

Kutt to 3 cm tykke skiver på midten av blomkålen der stammen ligger. Ta vare på alt avskjær.

Damp blomkålskivene i ca. 5 minutter og kjøl ned.

Stek blomkål med 50 smør og olje til de blir brunet på hver side.

 

Brunet smør

Smelt resten av smøret i en kjele til det blir nøttebrunt og tilsett halvparten av hasselnøttene.

 

Marinert blomkål

Noen av de store bukettene som er til overs høvles i tynne skiver og legges i vann sammen med de fine blomkålbladene.

Mariner høvlet blomkål og blomkålblader med sitronsaft, olivenolje og salt.

Blomkålpure

Resten av blomkålen kokes møre i en liten kjele med 1 dl fløte, 50 g smør og 1 dl vann.

Deretter skal dette kjøres til puré i en blender i ca 2-3 minutter før det smakes til med salt og pepper.

 

Syltet blomkål

Plukk av noen små buketter og sett til side. Kok opp vann sukker og eddik, hell over de små blomkålbukettene og kjøl ned. Dryss resten av hasselnøttene over.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev