Forett / småretter Grønnsaker og sopp Sylta betesalat med honning

Sylta betesalat med honning>

Fjern skallet på polkabetene og skjær dem i tynne skiver på en mandolin.

 

Grønnkål og blåkålvariant

Kok bladene 3-5 minutter i lettsaltet vann for å trekke ut bitter smak og den mest intense kålsmaken. Bruk en salatslynge til å tørke den

Anrett den tørkede grønnkålen på et fat med skiver av polkabeter, finskåret syltet gresskar og syltet squash. Pynt ned syreblader, agurkurt eller andre urter.

Springle salaten med vinaigrette tilslutt.

 

Syltet gresskar

1 kg gresskar

4 dl eddik, 7 %

750 g sukker

40 g hel frisk ingefær

3 stk hel nellik

1 stk rød chili

 

Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i. Del det i to og skrap ut kjernene. Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene.

Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren. Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.

Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker. Kok laken videre ca. 15 minutter til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.

Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk. Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.

 

Syltet squash

Sursyltet squash har lang holdbarhet og smaker utmerket til skinke og stekte retter eller salat

½ kg grønn squash

½ kg gul squash

1 løk

             

Lake

5 dl 7 % eddik, 7 %

saften av 2 stk appelsin

10 dl sukker

2 ts malt ingefær

Skjær squash og løk i tynne skiver.

 

Kok opp alle ingrediensene til laken og rør til sukkeret er oppløst. Kok grønnsakene i 3-5 minutter. Rør forsiktig i dem av og til.

Legg grønnsakene i rene, varme glass og hell laken over. Sett tett lokk på med en gang. Avkjøles og oppbevares kaldt.

 

Klassisk vinaigrette

Vinaigrette er en blanding av olje og eddik og eventuelle smakstilsetninger. Det klassiske blandingsforholdet mellom olje og eddik er 3:1. 3 deler olje og 1 del eddik. 

Til denne salaten er den tilsatt honning.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev