Auberginepuré
2 aubergine
1-2 fedd hvitløk
½ sitron, kun saften
0,5 dl olivenolje
litt tahin og sesamolje
kummin
Bak auberginene i ovnen til de er møre, ca 45 minutter på 180 °C eller på middels varme i en panne. Avkjøl dem litt og skrap ut kjøttet. Ha det over i en blender. Kjør kjøttet glatt sammen med hvitløk og spe med oljen. Smak til med sitronsaft, tahin, salt og pepper. Server auberginepureen med et lite dryss med kummin og litt olje.
dipbrød
250 g mel
25 g fersk gjær
1 ss olivenolje
2 dl vann med kullsyre
Spe med vann i deigen til den blir glatt og smidig.Kna den i 4-5 minutter. Del deigen i åtte, og la emnene hvile i 5 minutter. Trykk eller rull emnene ut til små brød som er ca 17-18 cm i diameter. Legg brødene på brett og dryss over maldonsalt og urter. Stek på 200 °C i 8-10 minutter. Brødene er best innen 3-4 timer etter steking. Server gjerne med kapers på stilk, gode oliven, stekt chorizo, og cherry klasetomater til.