Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp aspargesvariasjoner

aspargesvariasjoner>

Asparges med estragondip

1 eggeplomme

½ ts sennep

½ ts sitronsaft

4 ss finhakket estragon

1 dl rapsolje

1 ts kaldt vann

salt og pepper

8 grønne asparges

8 hvite asparges

 

Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft og estragon i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser og spe med oljen i en tynn stråle. Ha i vannet hvis majonesen blir for tykk. Det kan ofte være enklere å lage dobbel dose majones for da har du mer væske og jobbe med. Smak til med salt og pepper. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i godt med salt og litt sukker.

Skrell aspargesene og kok dem til de er al dente. Det vil si møre, med en liten fast kjerne. Dette tar 2-4 minutter for de grønne og 3-5 minutter for de hvite. Pass på. Men husk; det er bedre at aspargesen er kokt litt for lite enn litt for lenge. Server nykokt asparges med estragondippen som snacks eller en enkel forrett.

 

Smørdampet asparges toppet med sprø smuler og kjørvel

8 grønne asparges

8 hvite asparges

2 ss meierismør

½  sitron

salt og pepper

4 ss brødsmuler, gjerne panko

2 ss finhakket kjørvel

 

Skrell aspargesene. Smelt smøret i en stekepanne og ha i saften av en halv sitron. Ha i aspargesene og fres på middels varme til de er al dente. Dette tar 2-4 minutter for de grønne og 3-5 minutter for de hvite. Smak til med salt og pepper. 

Stek brødsmulene i en tørr stekepanne til de er gylne. Ha i finhakkede urter og smak til med salt og pepper. Server smørdampet asparges med de sprø smulene og litt ekstra kjørvel på toppen.  

Tips: Server gjerne disse aspargesene som forrett, eller som tilbehør til grillet kyllingbryst eller stekt fiskefilet.  

 

Rå aspargessalat med sitronvinaigrette

8 grønne asparges

4 ss sitronsaft

4 ss olivenolje

salt og pepper

 

Skrell aspargesene og skjær dem i tynne skiver på langs, gjerne med en mandolin. Bland aspargesene med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Dette er en enkel salat som passer godt til en skalldyr- eller fiskeforrett. Den kan også være base for en større salat. Den kan f. eks. tilsettes kokte byggryn, grillet kylling og granateple.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev