FOTO stian Broch
KOKK James Maxwell-Stewart
appetitt 3/2017
1 bunt hvit asparges
Skrell asparges og kok i saltvann i 6 minutter til den er myk.
Røkt rømme
100 g økologisk rømme fra Røros
50 g røykspon
Ha rømmen i en ildfast form og sett den i ovnen. Tenn på røyksponet og legg en fuktig klut over. Sett røyksponet i ovnen og la det røyke i 20 minutter.
Asparges veloute
aspargestopper, med skrell
1 dl hvitvin
2 dl fløte
2 dl melk
salt etter smak
Kok opp asparges med hvitvin, melk og fløte. Sil av og smak til med salt.
Brent sitronpulver
2 sitroner
Del sitronene i to og skrap ut fruktkjøttet. Brenn sitronen i varm panne til den er svart. Legg til tørking på 55 °C i 24 timer eller til sitronen er gjennomtørket. Kvern til pulver i krydder- eller kaffekvern. Anrett på en stor tallerken og pynt gjerne med spiselige blomster.