Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp asparges og morkler

asparges og morkler>

50 g tørkede spissmorkler, bløtlegges

 

Sil det første vannet av i en kaffesil og skyll morklene i rennende vann til de er fri for sand

 

2 finhakkede sjalottløk

1/2 fedd hvitløk

2 dl hvitvin

1 dl Noilly Prat vannet fra morklene

100 g saltet smør

1 dl fløte

1 dl melk

salt og pepper

ferske morkler, asparges og finhakket gressløk stekt brød og revet parmesan
 

Grovkutt de bløtlagte morklene. Stek morkler, hvitløk og løk i en panne til de er gylne, men ikke brune. Kok ut med hvitvin, reduseres til siruplignende konsistens. Kok så inn Noilly Prat. Tilsett fløte og melk og kok dette i 5 minutter. Ha så sausen over i en blender og kjør til den blir emulgert og skummende. Server med nykokte asparges og stekte morkler. Riv over parmesan og stekt brød. Strø over gressløk. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev