50 g tørkede spissmorkler, bløtlegges
Sil det første vannet av i en kaffesil og skyll morklene i rennende vann til de er fri for sand
2 finhakkede sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
2 dl hvitvin
1 dl Noilly Prat vannet fra morklene
100 g saltet smør
1 dl fløte
1 dl melk
salt og pepper
ferske morkler, asparges og finhakket gressløk stekt brød og revet parmesan
Grovkutt de bløtlagte morklene. Stek morkler, hvitløk og løk i en panne til de er gylne, men ikke brune. Kok ut med hvitvin, reduseres til siruplignende konsistens. Kok så inn Noilly Prat. Tilsett fløte og melk og kok dette i 5 minutter. Ha så sausen over i en blender og kjør til den blir emulgert og skummende. Server med nykokte asparges og stekte morkler. Riv over parmesan og stekt brød. Strø over gressløk.