Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Asparges, egg, pancetta, ost og løkbuljong

Asparges, egg, pancetta, ost og løkbuljong>

1 asparges per person

2 ss smør

1 ts salt

litt sukker

½ ts askorbinsyre

 

Skjær av bunnen på aspargesen ca 5 cm. Skrell fra hodet til bunn for å bli kvitt det trevlete ytterlaget. Kok dem sous vide med smør, salt og litt sukker på 90° C i 35 minutter. Grilles før servering.

 

eggeplommer

1 eggeplomme

3 dl olivenolje

1 ts salt

 

Rens plommen for hvite og «tråder». Salt eggeplommen i 10 minutter. Trekk  den i oljen på 70 ° C i 1 time til egget har satt seg, men har soft kjerne.

 

Grotteostsaus

100 g grotteost fra Hitra

100 g Jærost

2 dl hvitvin

2 sjalottløk

0,5 l helmelk

2 ss smør

2 dl helmelk

2 g agar

 

Sauter løken i litt smør, tilsett hvitvin og reduser til sirup. Hell på melk og ost og la det smelte. Kok opp 2 dl melk og agar. Spe melken  med 0,5 l ostesmete. Ha dette på siphon med 2  patroner og hold den varm ved 60° C.

.

pancetta og løkbuljong

150 g pancetta

5 løk

1 fedd hvitløk

1 laurbærblad

2 ss smør

2 ss solsikkeolje

 

Grill av 1 kepaløk på snittsiden til sden er sort. Finsnitt resten av løken og hvitløken. Svett dette med smør, olje og tørrsaltet sideflesk til det er karamellisert. Tilsett 1,5 l vann laurbær og den brente løken. La dette koke i ca 1 time. Sil av. Anrett grillet asparges med tynne skiver pancetta i en skål, topp med urter og ostekremen. Avslutt med å helle over buljongen ved bordet! 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev