Gulrot- og appelsinsalat
200 g gulrøtter
2 appelsiner
salt og pepper
finhakket gressløk
Skrell appelsinene og skjær ut filetene. Press saften som er igjen i appelsinene i en kjele.
Skrell gulrøttene og kok dem så vidt møre i appelsinsaften.
Dra til side og la det avkjøle.
Vend appelsinfiletene og gressløken inn i gulrøttene.
Smak til med salt og pepper.
Serveres til kylling, svin, grillet torskefilet eller annen hvit fisk.
Bakt rødbetsalat med chevré og honning
4 rødbeter
100 g god chevré
2 ss olivenolje ¨
1 ss flytende honning
1 ss eplecidereddik
salt og pepper
Skrell rødbetene, bruk gjerne hansker. Del hver rødbete i 8 båter og vend i olje, salt og pepper. Bak i ovnen på 180 °C i ca 30 minutter til de er helt møre.
Dette kan også gjøres i folie på grillen.
Bland honning med eplesidereddik og bland med rødbetene når de er ferdig stekt.
Serveres i en skål og toppes med biter av chevré.
Serveres til en kalvefilet, en god biff eller en grillet laksefilet.
Bakt tomatsalat med mozzarella
400 g cherrytomater, både gule og rød
100 g bøffelmozzarella
2 ss finhakket basilikum
2 finhakkede sjalottløk
4 ss olivenolje
4 ss god balsamico
salt og pepper
Lag et kryss i bunnen på hver tomat. Kok opp en kjele med vann. Dypp tomatene ned i det kokende vannet i noen sekunder til skallet begynner å krype av tomatene.
Legg dem så over i iskaldt vann. Ta skallet av tomatene og legg over på en tallerken med papir og la dem bli romtempererte.
Bland tomatene med mozzarella, basilikum, løk, olje, balsamico og litt salt og pepper.
Serveres til det meste av grillmat som en grønn salat.