Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Vårpoteter, røkt torsk og sikrogn

Vårpoteter, røkt torsk og sikrogn>

500 g lettrøkt torsk

500 g mandelpotet

1 dl aubocassa olivenolje

50 g smør

3 dl fløte

150 g sikrogn

100 g seterrømme

4 kirsebærpotet

1 sitron

4 ts brunet smør

1 pose lettsaltet potetgull

2 dl maltsirup

100 g bønnespirer

4 kvister fennikelgrønt

4 kvister røllik

 

Skrell og kok madelpotetene møre, hell av vannet. Kok opp fløte og smør. Miks potet og lettrøkt torsk i en blender. Spe med varmt smør og fløte. Hell kremen over på en espumaflaske og ha i 2 patroner. Miks en pose potetgull og malt sirup. La det tørke i ovnen i ca 4 timer på 90 °C til det blir tørt og crispy. Begynn med å anrette 1ss rømme i bunnen av en tallerken.

Legg i en kokt potet, legg så over 1 ss sikrogn. Hell på en ts varmt brunet smør. Legg så røkt torskeskum over så det dekker hele retten. Dryss på maltjord, stikk urtene ned i kremen. Server omgående.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev