Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Valldaljordbær, brent honningis og nyperoser

Valldaljordbær, brent honningis og nyperoser>

Jordbær deles opp i passe biter.

 

Gelé på rabarbra og roser

Kok en god saft på rabarbra og sukker.

1 l rabarbrasaft 

20 g agar

5 plater bløtlagt gelatin 

10 g roseblad

roseeddik

 

Kok opp saften med agar, trekk til side og tilsett gelatin. Avkjøl til gelé. Kjør opp på blender sammen med roseblader til en smooth puré.

Smak til med roseeddik.

 

Is

500 g honning

 

Kok honningen til den brunes godt og «slukk» den med 1 dl vann.

 

7 dl melk

3 dl fløte

120 g eggeplommer

100 g «brent» honning

Salt, etter smak

 

Varm opp melk, fløte og honning. Pisk sammen eggeplommer og hell varm smete over. Legér til 84 °C og smak til med litt salt. Frys til is i pacobeger og topp isen med biepollen.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev