Torrejas
10 baguetteskiver, helst daggammelt
7 dl H-melk
1 dl sukker
skall fra 1 appelsin
skall fra 1 sitron
2 kanelstenger
1 vaniljestang
3 egg
olivenolje til steking
Kok opp melk med skall, sukker og krydder. Hell over baguetteskivene og sett kaldt. Skal stå til all væsken er trukket inn i brødet. Pisk egg lett sammen og vend baguetteskivene godt i eggeblandingen. Stek dem på middels varme i olivenolje i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side. Legg over på papir.
Eplekompott
5 Granny Smith epler
1 dl sukker
Skrell epler og ta bort kjernehuset. Del opp i passe biter og ha over i en kjele. Tilsett noen spiseskjeer vann og kok mørt under lokk på middels temperatur. Tilsett sukker og rør med en visp til grov kompott. Avkjøl.
Tonka-is
5 dl H-melk
5 dl kremfløte
1 tonkabønne
10 eggeplommer
240 g sukker
Kok opp melk, fløte, sukker og tonkabønne. La det trekke, helst over natten. Tilsett eggeplommer og varm opp forsiktig til 82-85 °C. Sil over i en bolle og avkjøl. Kjør is-smeten i ismaskin til passe konsistens og sett på frys til resten er klart.