Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Torrejas, manzana e helado de tonka

Torrejas, manzana e helado de tonka>

Torrejas

10 baguetteskiver, helst daggammelt

7 dl H-melk

1 dl sukker

skall fra 1 appelsin

skall fra 1 sitron

2 kanelstenger

1 vaniljestang

3 egg

olivenolje til steking

 

Kok opp melk med skall, sukker og krydder. Hell over baguetteskivene og sett kaldt. Skal stå til all væsken er trukket inn i brødet. Pisk egg lett sammen og vend baguetteskivene godt i eggeblandingen. Stek dem på middels varme i olivenolje i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side. Legg over på papir.

 

Eplekompott

5 Granny Smith epler

1 dl sukker

Skrell epler og ta bort kjernehuset. Del opp i passe biter og ha over i en kjele. Tilsett noen spiseskjeer vann og kok mørt under lokk på middels temperatur. Tilsett sukker og rør med en visp til grov kompott. Avkjøl.

 


Tonka-is

5 dl H-melk

5 dl kremfløte

1 tonkabønne

10 eggeplommer

240 g sukker

 

Kok opp melk, fløte, sukker og tonkabønne. La det trekke, helst over natten. Tilsett eggeplommer og varm opp forsiktig til 82-85 °C. Sil over i en bolle og avkjøl. Kjør is-smeten i ismaskin til passe konsistens og sett på frys til resten er klart.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev