Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Stekt radicchio, rosenkål,druer, rødløk og bakte epler

Stekt radicchio, rosenkål,druer, rødløk og bakte epler >

2 røde epler

et hode med rød radicchio

10 rosekålhoder

10 små røde sjalottløk

en klase grønne druer

usaltet smør

balsamicoeddik

salvie  til pynt

 

Rens raddichi rosso og bruk bladene og ikke så mye av den tykkeste hvite stilken. Stek den lett ut så noe av bitterstoffene går ut. Legg  den opp på et tørkepapir. del rosenkålhodene opp i hele blader og stek bladene i smør  og noen kan gjerne bli lett karamelliserte. Legg de også på et tørkepapir.

Stek hele druer raskt i olje på sterk varme. Anrett Raddichio rosso, rosenkål  og epler på et stort fat. Fordel druene jevnt og springle med den karamelliserte rødkålen tilslutt. Ofte smaker kål bedre når den blir stekt og spesielt rosenkål som slipper en del av bitterstoffene på den måten. dette tilbehøret passer til alt fra and, kalkun, svin og vilt.  

 

Karamellisert rødløk med solbærsirup

Rens løken og snitt den fint på langs. Smelt smør i en kjele og tilsett løken. Fres den gyllen og dryss over sukker tidvis slik at den karamelliseres. Tilsett solbærsirup og litt god balsamicoeddik  la det koke inn til passe konsistens.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev