Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Munke-epler, eplepure, honning og hasselnøtter

Munke-epler, eplepure, honning og hasselnøtter>

6 epler i passe størrelse

6 ss hakkede hasselnøtter

eplepure

greiner av timian

olje til baking

 

Fjerne eplekjerne av eplene og fyll de med valgfri eplepure.Bruk gjerne et munkejern eller en liten ildfast form. Pass på at de står støtt .Springle eplene med nøytral olje og grovhakkede hasselnøtter. Legg noen greiner med timian på toppen.. Bak eplene på 180 ° C til de er gylne og møre men forsatt har fin fasong. Bakte epler er nydelig til dessert med vaniljeis, vaniljesaus, krokanis, pisket krem, nyr. Sver de lune. Men prøv de også til fete retter som ribbe og svinestek og gås.   

 

eplepure

5 røde epler

et par dl prosecco

1 ss sukker

frø fra vaniljestang

40 g smør

pepper etter smak

 

Skrell eplene, del de i båter og fjern steiner og kjernehus Kok dem møre i prosecco sammen med sukker og frø  fra en ½ vaniljestang. Ta eplene ut, legg de i en gryte  og mos dem over sterk varme i ca 3-4 minutter.Vend in 40 g smør og krydre med litt pepper.Det er viktig å røre hele tiden. Avkjøles litt før servering

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev