6 epler i passe størrelse
6 ss hakkede hasselnøtter
eplepure
greiner av timian
olje til baking
Fjerne eplekjerne av eplene og fyll de med valgfri eplepure.Bruk gjerne et munkejern eller en liten ildfast form. Pass på at de står støtt .Springle eplene med nøytral olje og grovhakkede hasselnøtter. Legg noen greiner med timian på toppen.. Bak eplene på 180 ° C til de er gylne og møre men forsatt har fin fasong. Bakte epler er nydelig til dessert med vaniljeis, vaniljesaus, krokanis, pisket krem, nyr. Sver de lune. Men prøv de også til fete retter som ribbe og svinestek og gås.
eplepure
5 røde epler
et par dl prosecco
1 ss sukker
frø fra vaniljestang
40 g smør
pepper etter smak
Skrell eplene, del de i båter og fjern steiner og kjernehus Kok dem møre i prosecco sammen med sukker og frø fra en ½ vaniljestang. Ta eplene ut, legg de i en gryte og mos dem over sterk varme i ca 3-4 minutter.Vend in 40 g smør og krydre med litt pepper.Det er viktig å røre hele tiden. Avkjøles litt før servering