Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Korn, ost og pære

Korn, ost og pære>

Osten

50 g Kornly

 

Når de øvrige ingrediensene er anrettet rives den tørre osten over så det hele dekkes med ost.

 

Perlebygg

40 g Perlebygg fra Holli Mølle

2 dl vann

50 g smør

8 g blader av villkjørvel

salt etter smak

 

Perlebygget skylles fri for urenheter i kaldt vann og kokes i 2 dl vann med salt til de er møre. Det overskytende vannet helles fra og smøret tilsettes.

La perlebygget med smøret stå et lunt sted og rør hyppig i blandingen slik at perlebyggen suger til seg smøret. Like før servering tilsettes hakket villkjørvel og smakes til med salt.

 

Syltet pære og pærepuré

4 store modne pærer

4 g epleeddik

2 dl syrlig eplejuice, til syltet pære

2 dl syrlig eplejuice, til pærepuré

 

Syltet pære

Skrell pærene og skjær dem i 3 mm tykke skiver uten kjernehuset.

Stikk ut runde skiver på 2,5 cm i diameter. Kok de runde pærene i en vakumpose sammen med eplejuice, og vakumer.

 

Pærepuré

Ta alle restene fra de utstukkede pærene og kok dem i eplejuice til de er møre. Blend de møre pærene til puré og smak til med epleeddik, og avkjøl.

Fyll pureen på en sprøyteflaske og oppbevar den i kjøleskapet til servering.

 

Urter

tangmeller

brønnkarse

strandportulak

 

Alle urter skylles og rengjøres. De utstukkede pærene legges opp på tallerkenen, 6 stykker per person. Prikker av pærepuré sprøytes ut mellom de syltede pærene.

Det lune perlebygget fordeles ut over det hele og urtene legges på toppen. Til sist rives osten over det hele slik at man kun kan skimte at det ligger noe under. Nå er retten klar til servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev