Osten
50 g Kornly
Når de øvrige ingrediensene er anrettet rives den tørre osten over så det hele dekkes med ost.
Perlebygg
40 g Perlebygg fra Holli Mølle
2 dl vann
50 g smør
8 g blader av villkjørvel
salt etter smak
Perlebygget skylles fri for urenheter i kaldt vann og kokes i 2 dl vann med salt til de er møre. Det overskytende vannet helles fra og smøret tilsettes.
La perlebygget med smøret stå et lunt sted og rør hyppig i blandingen slik at perlebyggen suger til seg smøret. Like før servering tilsettes hakket villkjørvel og smakes til med salt.
Syltet pære og pærepuré
4 store modne pærer
4 g epleeddik
2 dl syrlig eplejuice, til syltet pære
2 dl syrlig eplejuice, til pærepuré
Syltet pære
Skrell pærene og skjær dem i 3 mm tykke skiver uten kjernehuset.
Stikk ut runde skiver på 2,5 cm i diameter. Kok de runde pærene i en vakumpose sammen med eplejuice, og vakumer.
Pærepuré
Ta alle restene fra de utstukkede pærene og kok dem i eplejuice til de er møre. Blend de møre pærene til puré og smak til med epleeddik, og avkjøl.
Fyll pureen på en sprøyteflaske og oppbevar den i kjøleskapet til servering.
Urter
tangmeller
brønnkarse
strandportulak
Alle urter skylles og rengjøres. De utstukkede pærene legges opp på tallerkenen, 6 stykker per person. Prikker av pærepuré sprøytes ut mellom de syltede pærene.
Det lune perlebygget fordeles ut over det hele og urtene legges på toppen. Til sist rives osten over det hele slik at man kun kan skimte at det ligger noe under. Nå er retten klar til servering.