Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Eplerpure i prosecco og ingefær

Eplepuré kokt i prosecco>

5 røde epler

et par dl prosecco

1 ss sukker

frø fra vaniljestang

40 g smør

pepper etter smak

 

Skrell eplene, del de i båter og fjern steiner og kjernehus. Kok dem møre i prosecco sammen med sukker og frø  fra en ½ vaniljestang. Ta eplene ut, legg de i en gryte  og mos dem over sterk varme i ca 3-4 minutter. Vend in 40 g smør og krydre med litt pepper. Det er viktig å røre hele tiden. Avkjøles litt før servering  

 

Eplepurè med sytet ingefær

Samme fremgangsmåte som over men ingefæren kuttes i små biter og vendes inn med smøret på slutten. Her kan man også bruke ferdig syltet ingefær fra glass. Eplepure passer fint til både fjærkre og svin. Den gir en syrlighet og friskhet til fet mat og matcher også sødmen og urtearomaene i viltkjøttet. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev