Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Blåmuggost på flere måter

Blåmuggost på flere måter>

Vinaigrette med blåmuggost

3 ss valnøttolje

3 ss solsikkeolje

2 ss dijonsennep

50 g smaksrik blåmuggost

1 ts  revne estragonblader

noen dråper Worchestershire saus

salt og pepper etter smak

 

Visp sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper.

 

Blåmuggostsmør

150 g mykt smør

100 g blåmuggost

frisk kvernet pepper

 

Bland smør og ost sammen i en food prosessor og tilsett kvernet pepper. Rull smøret inn i plastikkfolie til to pølseformede ruller og oppbevar disse i kjøleskap eller fryseren. Dette smøret kan fint brukes på toast, til kanapeer og tapas. Det kan røres inn i en saus for en ekstra god smak. Den funker også sammen med hvitvinsdampede blåskjell. Prøv en bit på biffen og la det smelte nedover.

 
 

Ovnsbakt fiken

 8 fiken

150 g blåmuggost

8 skiver serranoskinke

1/2 dl vinagrette

Salatblader, valnøtter, blå druer og nykvernet pepper

 

Kutt av den harde stilken på toppen av fikenene. Kutt et kryss halvveis inn i fruktkjøttet og åpne dem som du ville gjort med en baktpotet. Fyll litt blåmuggost inn i hver og rull en skive skinke stramt rundt hver fiken. Bak i ovnen i 10 minutter ved 200 °C. Server med en frisk salat med valnøtter, druer og en olje/eddik dressing, gjerne basert på valnøttolje.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev