Vinaigrette med blåmuggost
3 ss valnøttolje
3 ss solsikkeolje
2 ss dijonsennep
50 g smaksrik blåmuggost
1 ts revne estragonblader
noen dråper Worchestershire saus
salt og pepper etter smak
Visp sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Blåmuggostsmør
150 g mykt smør
100 g blåmuggost
frisk kvernet pepper
Bland smør og ost sammen i en food prosessor og tilsett kvernet pepper. Rull smøret inn i plastikkfolie til to pølseformede ruller og oppbevar disse i kjøleskap eller fryseren. Dette smøret kan fint brukes på toast, til kanapeer og tapas. Det kan røres inn i en saus for en ekstra god smak. Den funker også sammen med hvitvinsdampede blåskjell. Prøv en bit på biffen og la det smelte nedover.
Ovnsbakt fiken
8 fiken
150 g blåmuggost
8 skiver serranoskinke
1/2 dl vinagrette
Salatblader, valnøtter, blå druer og nykvernet pepper
Kutt av den harde stilken på toppen av fikenene. Kutt et kryss halvveis inn i fruktkjøttet og åpne dem som du ville gjort med en baktpotet. Fyll litt blåmuggost inn i hver og rull en skive skinke stramt rundt hver fiken. Bak i ovnen i 10 minutter ved 200 °C. Server med en frisk salat med valnøtter, druer og en olje/eddik dressing, gjerne basert på valnøttolje.