Rødkål
1 kålhode
½ ts hel pepper
1 ts fennikelfrø
1 ts five spice krydder
1 stjerneanis
1 dl ublandet solbær saft, luksus versjon: kan byttes ut med creme de chassise
½ liter cider
1 ts honning
Kålen kuttes i tynne skiver og brunes lett i en gryte .Tilsett krydde ,cider og solbærsaft. Kok i ca 45 minutter. Avkjøl kålen litt før den anrettes på fat eller i passende bolle med skiver av epler, biter av stekt flask, skåler av løk og kikerter drysses på toppen.Kutt epler i skiver og bak bak skivene i i ovnen med litt honning over på 180 g til de er møre.
Vend epleskivene inn i rødkålen før servering. Epler kokt i epler er en klassiker. Prøv også med et godt mørkt øl og du vil ha en kraftigere smak. Dette passer til det meste av julematen avhengig av om du bruker cider eller øl.