Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade epler, rødkål, flesk småløk og tørkede kikerter

epler, rødkål, flesk småløk og tørkede kikerter>

3-4 middels store røde epler

4-6 røde sjalottløk

olje til baking

salt og pepper

1 dl tørkede kikerter

godt flesk eller lettrøkt bacon

 

Rens røde sjalottløk i lik størrelse , del de på langs i to deler Bruk en liten form og legg halve løk i den med ikke på hverandre. De skal bakes til myke skåler. Bak løken i ovnen på 180 ° C til den er mør og myk. Stek flesket i passe store biter lit det er crispy og gyllent   Et godt flesk er ikke så lett å få tak i. Helst et med passe mengde fett og ikke røkt – bare saltet om du ikke liker røyksmak. Tørkede kikerter passer fint og server denne til retter av svin eller som en enkel rett alene på en julebuffet.

 

Bakte epleskiver

Fjern kjernehuset og stilken på eplene og skjær de i passe båter. ikke for tynne da går de fort i stykker under bakingen. Smør et bakebrett med nøytral olje og legg eplebiter på. Bak på 180°  C til eplene er myke og lett gylne.

 

Rødkål

1 kålhode

½  ts hel pepper

1 ts fennikelfrø

1 ts five spice krydder

1 stjerneanis

1 dl ublandet solbær saft, luksus versjon: kan byttes ut med creme de chassise

½ liter cider

1 ts honning

 

Kålen kuttes i tynne skiver og brunes lett i en gryte .Tilsett krydde ,cider  og solbærsaft.  Kok i ca 45 minutter. Avkjøl kålen litt før den anrettes på fat eller i passende bolle med skiver av epler, biter av stekt flask,  skåler av løk og kikerter drysses  på toppen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev