4-6 røde eller gule epler
1 kg jordskokk
50 g Røros smør
nøytral olje
en kvast rosmarin
Salt og pepper etter smak
4 ss rå peanøtter, ristes lett i panne med olje
Skrell og bak jordskokkene møre på 180° C i ca 30 minutter. Ha de over i en bolle , tilsett smør salt og sitron og kjør det til en glatt purè. Hul ut eplene og fyll jordskokkpure. Legg dem i en ildfast for eller fat. Dryss over med ristede, grovhakkede peanøtter. Springle over med nøytral olje og noen kvaster rosmarin.
Bak eplene i ovnen på 180 ° C til de er møre men ikke sprukket. Følg med, det tar ca 15 minutter. Denne jordskokkpureen er uten melk eller fløte og har en god og søtlig smak. Den passer godt i selskap med epler. Rå peanøtter ellet andre nøtter passer godt i kombinasjon. Det gir også litt fethet til retten. Dette er godt tilbehør til fugl og vilt.