Nyhet
Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade epler, jordskokkpure og peanøtter

epler, jordskokkpure og peanøtter>

4-6 røde eller gule epler

1 kg jordskokk

50 g Røros smør

nøytral olje

en kvast rosmarin

Salt og pepper etter smak

4 ss rå peanøtter, ristes lett i panne med olje

 

Skrell og bak jordskokkene møre på 180° C i ca 30 minutter. Ha de over i en bolle , tilsett smør salt og sitron og kjør det til en glatt purè. Hul ut eplene og fyll jordskokkpure. Legg dem i en ildfast for eller fat. Dryss over med ristede, grovhakkede peanøtter. Springle over med nøytral olje og noen kvaster rosmarin.

Bak eplene i ovnen på 180 ° C til de er møre men ikke sprukket. Følg med, det tar ca 15 minutter.   Denne jordskokkpureen er uten melk eller fløte og har en god  og søtlig  smak. Den passer godt i selskap med epler. Rå peanøtter ellet andre nøtter passer godt i kombinasjon. Det gir også litt fethet til retten. Dette er godt tilbehør til fugl og vilt. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev