Forett / småretter Fjærkre Vaktelegg «1.40»

Vaktelegg «1.40»>

Fra «Tickets»  i Barcelona

4 porsjoner

 

Mojo rojo

20 g pimenton dulce

6 g hvitvinseddik

1 hvitløksfedd

50 g solsikkeolje

 

Bland alt i blender til du får en tykkflytende paste.

 

Crispy brødkrumme

100 g miks av panko og brødkrumme, smuldret fint

25 g god, fast ost, gjerne manchego lagret i 24 mnd

60 g mojo rojo

en klype maldonsalt

 

Riv osten, bland alle ingredienser, stek i ovn på 150 °C i 15 minutter. Vend blandingen hvert 5. minutt. Kjøl ned og oppbevar blandingen i en lufttett boks.

 

Vaktelegg

8 vaktelegg, vi bruker økologiske fra Brustad Gård

200 g vann

6 g hvitvinseddik

3 g salt

resten av mojo rojo-blandingen

 

Kok opp vann, eddik og salt. Sett på timer, kok eggene 1 minutt og 40 sekunder. Ta ut eggene og legg dem i isbad. Når de er kalde skrelles de forsiktig, fra topp og nedover i sirkel. Dette er enkleste måten å gjøre det på da disse rakkerne er vanskelig å skrelle. Oppbevares i mojo rojo-blandingen, eller olivenolje. Ha eggene i brødkrummemiksen og dekk dem med brødkrumme. Ta dem ut og server med en gang.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev