Fra «Tickets» i Barcelona
4 porsjoner
Mojo rojo
20 g pimenton dulce
6 g hvitvinseddik
1 hvitløksfedd
50 g solsikkeolje
Bland alt i blender til du får en tykkflytende paste.
Crispy brødkrumme
100 g miks av panko og brødkrumme, smuldret fint
25 g god, fast ost, gjerne manchego lagret i 24 mnd
60 g mojo rojo
en klype maldonsalt
Riv osten, bland alle ingredienser, stek i ovn på 150 °C i 15 minutter. Vend blandingen hvert 5. minutt. Kjøl ned og oppbevar blandingen i en lufttett boks.
Vaktelegg
8 vaktelegg, vi bruker økologiske fra Brustad Gård
200 g vann
6 g hvitvinseddik
3 g salt
resten av mojo rojo-blandingen
Kok opp vann, eddik og salt. Sett på timer, kok eggene 1 minutt og 40 sekunder. Ta ut eggene og legg dem i isbad. Når de er kalde skrelles de forsiktig, fra topp og nedover i sirkel. Dette er enkleste måten å gjøre det på da disse rakkerne er vanskelig å skrelle. Oppbevares i mojo rojo-blandingen, eller olivenolje.
Ha eggene i brødkrummemiksen og dekk dem med brødkrumme. Ta dem ut og server med en gang.