4 økologiske hønseegg
1 liten trøffel fra Gotland, anbefaler kun å gjøre dette med fersk trøffel
300 g grønne erter
½ sjalottløk
1 ss godt smør
salt og pepper
200 g potet
frityrolje
Legg 4 ferske egg i en lukket boks med fersk sort trøffel i minimum 4 dager. Egget vil ta til seg smak fra denne prosessen.
Kok dem i ca. 6-7 minutter litt avhengig av størrelse, og ha dem i kaldt vann i et minutt. Ta dem ut og skrell dem. Hold dem gjerne varme, men ikke over 70 °C over lang tid. Kok grønne erter møre i vann, og slå av vannet. Ha sjalottløk, smør og salt i pannen.
Kok til smøret glaserer ertene. Riv poteter og la dem ligge i rennende kaldt vann til vannet er helt klart og fritt for stivelse. La det renne av seg og friter på ca. 160 °C til de er lett gylne.
Lag en fin liten haug med erter, og legg egget oppå. Legg crunchen rundt ertene igjen og topp egget med litt flaksalt og tynt høvlet sort trøffel.