600 g foîe gras
salt og pepper
1 rød spisskål
einerbær og laurbær
400 ml hvitvin
2 sjalottløk
50 g smør
200 g redusert kyllingkraft
2 ss balsamicoreduksjon
100 g druer
Rød spisskål
Vask rødkålen og kutt den i passe biter. Legg bitene i en kjele med hvitvin, salt, pepper, laurbær og einerbær. Kok dette i ca. 10 minutter til det er mykt, men med tyggemotstand. Ta ut kålen og reduser til en tredjedel. Finhakk sjalottløken og tilsett vinen. Ta kjelen av varmen og tilsett 50 g smør.
Bruk denne blandingen til å varme opp kålen med.
Foîe gras
Del foîe gras i stykker på 70-80 gram. Krydre med salt og pepper. Stek dem gyllenbrune i en stekepanne når kålen er ferdig laget.
Ta vare på stekefettet.
Balsamicosaus
Del druene i to og reduser kyllingkraften med balsamico og fettet fra foîe gras. Tilsett druene i sausen og smak til med salt og einerbær.