Forett / småretter Fjærkre Kyllingleverpaté, rødløkmarmelade og tomatchutney

Kyllingleverpaté, rødløkmarmelade og tomatchutney>

1 kg kyllinglever

3 eggeplommer

200 ml kremfløte

300 ml klaret smør

50 g timian

50 g rosmarin

150 g finkuttet sjalottløk

2 cl portvin

2 fedd hvitløk

10 g salt

10 g kvernet pepper

 

Kjør lever, urter, løk, portvin og hvitløk i en foodprosessor til en jevn og fin blanding.

Tilsett smeltet, klaret smør, fløte og eggeplomme.

Miks på lav hastighet. Sil blandingen.

Ha blandingen i brødformer med plastfolie.

Dekk formen med aluminiumsfolie og ha den i et vannbad.

Stek formene på 140 °C i en time. Kjøl ned og la dem sette seg i kjøleskapet over natten.

 

Rødløkmarmelade

200 g kuttet rødløk

1 kanelstang

3 stjerneanis

25 g korianderfrø

25 g gul sennepsfrø

20 ml balsamicoeddik

100 g demerarasukker

 

Ha alt i en panne på lav varme til det er karamellisert.

 

Tomatchutney

300 g tomater, skoldet og grovkuttet

1 kanelstang

25 g fennikelfrø

50 g finreven ingefær

3 ss sherry eddik

50 g brunt farin

100 g rosiner

100 g kuttet seleristang

 

Ha alt i en panne og kok på lav varme i ca to timer.

Rør ofte til det tykner. Avkjøl og hell over på rene glass.

Oppbevares kjølig.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev