FOTO stian Broch
KOKK angus Hugøy, Olav Egeberg og Dave Mc Carty
appetitt 3/2015
1 kg kyllinglever
3 eggeplommer
200 ml kremfløte
300 ml klaret smør
50 g timian
50 g rosmarin
150 g finkuttet sjalottløk
2 cl portvin
2 fedd hvitløk
10 g salt
10 g kvernet pepper
Kjør lever, urter, løk, portvin og hvitløk i en foodprosessor til en jevn og fin blanding.
Tilsett smeltet, klaret smør, fløte og eggeplomme.
Miks på lav hastighet. Sil blandingen.
Ha blandingen i brødformer med plastfolie.
Dekk formen med aluminiumsfolie og ha den i et vannbad.
Stek formene på 140 °C i en time. Kjøl ned og la dem sette seg i kjøleskapet over natten.
Rødløkmarmelade
200 g kuttet rødløk
1 kanelstang
3 stjerneanis
25 g korianderfrø
25 g gul sennepsfrø
20 ml balsamicoeddik
100 g demerarasukker
Ha alt i en panne på lav varme til det er karamellisert.
Tomatchutney
300 g tomater, skoldet og grovkuttet
1 kanelstang
25 g fennikelfrø
50 g finreven ingefær
3 ss sherry eddik
50 g brunt farin
100 g rosiner
100 g kuttet seleristang
Ha alt i en panne og kok på lav varme i ca to timer.
Rør ofte til det tykner. Avkjøl og hell over på rene glass.
Oppbevares kjølig.