Nyhet
Forett / småretter Fjærkre Kyllinglever-lollipop, krokan og bringebær

Kyllinglever-lollipop, krokan og bringebær>

500 g kyllinglever

300 g smør, smeltet og avkjølt

50 g sukker

3 egg

salt og pepper

500 g fryste bringebær, men tinte

50 g sukker

12 plater gelatin

100 g hasselnøtter

100 g sukker

20 g frysetørket bringebær

30 g pistasjnøtter

10 g små bjørkeskudd

 

Sil kyllingleveren for å fjerne uønsket blod. Ha den i en kjøkkenmaskin sammen med egg, salt og pepper. Kjør og spe forsiktig med smør til en jevn smete. Sil av i en bakk. Steam den under plastfolie på 80 °C og avkjøl uten plast. Når den er avkjølt, kjøres den opp til fin konsistens på kjøkkenmaskin.

Støpes i ønsket form og fryses. Kjør opp bringebær med sukker og litt vann, sil av. 500 g bringebærjuice varmes og tilsettes bløtlagt gelatin. La det avkjøles, men må holdes i romtemperatur. Tre pinner ned i den fryste kyllingleveren og dypp i bringebærjuicen til den har en fin glasering.

Lag karamell av sukkeret og tilsett ristede hasselnøtter, avkjøl og knus til mindre biter. Rist pistasjnøtter og knus de frysetørkede bringebærene litt. Dypp kyllinglever-lollipoppen i nøttemiksen og server.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev