FOIE GRAS TERRIN
en hel foie gras
en flaske Saxgubbens 100% blåbærdrikk
sucker, salt, pepper
Rens foie grasen og mariner den i Saxgubbens 100% blåbærdrikk.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Sett dette i ovnen på 45 °C i 20-25 minutter.
Etter at den er tatt ut av ovnen settes terrinen kaldt med press.
SYLTET CUMQVAT
10 cumquat
3 stjerneanis
en liten kanelstang
sukker etter smak
Blansjer cumquatene og kok sukker med vann og krydder til en sirup.
Ha i cumquatene og la dem småkoke i 10 minutter til de blir
«glassaktige». Avkjøl.
PORTVINSIRUPP
4 dl portvin
250 g sukker
Kok portvin og sukker til sirup.
Skjær terrinen i passe biter og server med syltet cumquat. Portvinssirup. Server gjerne også små, finskårne terninger av brioche ved siden av.