Forett / småretter Fjærkre Foîe gras terrin med syltet cumquat

Foîe gras terrin med syltet cumquat>

FOIE GRAS TERRIN

en hel foie gras

en flaske Saxgubbens 100% blåbærdrikk

sucker, salt, pepper

 

Rens foie grasen og mariner den i Saxgubbens 100% blåbærdrikk.

Smak til med sukker, salt og pepper.

Sett dette i ovnen på 45 °C i 20-25 minutter.

Etter at den er tatt ut av ovnen settes terrinen kaldt med press.

 

SYLTET CUMQVAT

10 cumquat

3 stjerneanis

en liten kanelstang

sukker etter smak

                             

Blansjer cumquatene og kok sukker med vann og krydder til en sirup.

Ha i cumquatene og la dem småkoke i 10 minutter til de blir

«glassaktige». Avkjøl.

 

PORTVINSIRUPP

4 dl portvin

250 g sukker

                          

Kok portvin og sukker til sirup.

Skjær terrinen i passe biter og server med syltet  cumquat. Portvinssirup. Server gjerne også små, finskårne terninger av brioche ved siden av.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev