FOTO stian broch
KOKK jimmy øien, mads Revheim-skjolden, andre Grude Christiansen og vibeke Tomassen
APPETITT 2/2019
Lactose-egg
205 g lactosepulver
55 g melkepulver
15 g eggehvitepulver
2,5 g salt
106 g melk, eventuelt etter smak
Alt tørt kjøres på termomikser og spes med melk. Kjør hardt og så kort. Vannballonger dyppes og tørkes i ca. 3,5 time.
Gravet eggeplomme
3 Eggeplommer
90 g salt
10 g sukker
Salt eggeplommene med spekeblanding. La det ligge på kjøl over natten, skyll av saltet og la dem tørke i kjøleskapet i ca. en uke.
Eggekrem
5 eggeplommer
100 g smør
2 g salt
1 ss sennep
300 g røkt solsikkeolje
Konfiter eggeplommene sammen med smør på 69 °C til de begynner å bli faste. Kjør opp eggeplommene sammen med sennep og salt. Spe forsiktig med røkt olje.