Nyhet
Forett / småretter Fjærkre Eggeskall, gravet eggeplomme og eggekrem

Eggeskall, gravet eggeplomme og eggekrem>

Lactose-egg

205 g lactosepulver

55 g melkepulver

15 g eggehvitepulver

2,5 g salt

106 g melk, eventuelt etter smak

 

Alt tørt kjøres på termomikser og spes med melk. Kjør hardt og så kort. Vannballonger dyppes og tørkes i ca. 3,5 time.

 

 

Gravet eggeplomme

3 Eggeplommer 

90 g salt

10 g sukker

 

Salt eggeplommene med spekeblanding. La det ligge på kjøl over natten, skyll av saltet og la dem tørke i kjøleskapet i ca. en uke.

 

 

Eggekrem

5 eggeplommer

100 g smør

2 g salt

1 ss sennep

300 g røkt solsikkeolje

 

Konfiter eggeplommene sammen med smør på 69 °C til de begynner å bli faste. Kjør opp eggeplommene sammen med sennep og salt. Spe forsiktig med røkt olje. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev