Cæsarsalat er en klassiker, og hos oss har vi prøvd å holde den så enkel, men smakfull som mulig. Hemmeligheten ligger i saftig, confitert kylling og en god dressing.
Confitert kylling
4 kyllinglår
3 ss salt
4 fedd hvitløk
6 laurbærblader
1 rosmarinkvist
1 timiankvist
2 dl nøytral olje
500 g fett, andefett eller nøytral olje, som solsikkeolje
Fordel saltet over kyllinglårene. Blend krydrene i en blender med olje, og mariner kyllingen i dette over natten.
Sett ovnen på 160 °C. Legg kyllinglårene i en ildfast form og ha over fettet. Sett kyllingen i ovnen i underkant av en time.
Lårene er ferdige når kjøttet slipper bena. Ta lårene ut av fettet og la dem avkjøles før du plukker kjøttet fra bena.
Cæsardressing
1 eggeplomme
1 ts Dijon sennep
1 ts sitronsaft
½ fedd hvitløk, finhakket
2 ansjosfileter, finhakket
1 ss revet parmesan
litt worchesterchiresaus etter smak
salt og pepper
1,5 dl mild olivenolje eller solsikkeolje
Visp sammen sennep, eggeplomme, sitronsaft og hvitløk. Spe med oljen. Smak til med ansjos, revet ost, salt og pepper. Spe med vann hvis dressingen blir for tykk.
Krutonger
noen skiver tørt, helst lyst brød
1 dl olivenolje
1 ss salt
1 ss tørket rosmarin
Sett ovnen på 160 °C. Kutt brødet i små terninger, og bland med de resterende ingrediensene.
Fordel brødet på et stekebrett med bakepapir og stek til bitene er gylne. Smak til med mer salt.
Frisk salat
Revet parmesan, urter, spirer eller lignende og bacon. Stek noen skiver bacon i panna, ta dem opp og finkutt dem. Varm opp kyllingen i baconfettet.
Ha grønn, frisk salat i en bolle og fordel kylling, bacon og krutonger over. Ha til slutt over revet parmesan og friske urter.