4 fileter av røye
litt røykspon
litt salt
en liten ABU-røykeovn
Strø salt over fiskefiletene og la dem ligge i 4-5 minutter.
Legg fisken på smurt rist og sett i ABU-røykeren. Ha i litt røykspon og sett på lokket. Sett røykovnen over bålet i skogen eller over et gassbluss.
Pass på at det ikke blir for varmt. Man skal kunne legge hånden på lokket.
Sjekk fisken etter 10 minutter. Den skal akkurat være ferdig, men ikke tørr.
Hvis du ikke har tilgang til ABU-røyker eller fersk røye, så kan du bruke
Stjernefiskens varmrøkte røye som selges i Bondens butikk i Mathallen.
Potetsalat
600 g små poteter
6 ss upasteurisert rømme fra Avdem
3 ss honningsennep fra Røislien
salt og pepper
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Del i grove biter mens de er varme.
Bland rømme og honningsennep til en dressing.
Vend dressingen inn i potetene mens de er romtempererte.
Jo lenger salaten står, jo mer dressing vil potetene trekke til seg.
Vend da eventuelt bare inn litt mer dressing like før servering.
Smak til med salt og pepper.