Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Uer, grønnkål og hjerteskjell

Uer, grønnkål og hjerteskjell>

Uer

1 havuer på ca 5 kg

timian, sitron, hvitløk og estragon

 

Skrap skinnet på fisken og fyll buken med timian, sitron delt i skiver, knuste hvitløksfedd og estragon. Snitt skinnet med en skarp kniv. Smør fisken inn med nøytral olje, salt og pepper.

Sett fisken inn på 250 °C i 12 minutter. La fisken hvile i 10 minutter til. Dra av skinnet og porsjoner fisken fra beinet.

 

Luftig hjerteskjellsaus

1 kg hjerteskjell

1 + 1 dl hvitvin

2 sjalottløk

fennikel

purreløk

100 g smør

røykespon

1 dl fløte

1 dl melk

1 ss crème fraîche

 

La hjerteskjellene renne i kaldt vann i 2 timer. La dem ligge i kaldt vann i kjøleskapet i 1 døgn. Skift vann ofte. Kutt smøret i kuber og kaldrøyk det i ovn eller røykeskap. Finsnitt løk, fennikel og purre.

Ha i hjerteskjell og 1 dl hvitvin. Kok skjellene til de åpner seg. Reduser 1 dl hvitvin med 50%. Ha i skjellkraften og reduser ned til halvparten. Ha i fløte og melk og crème fraîche. Smak til sausen med røkt smør og sitron og skum opp før servering. Anrett fisken med smørdampet grønnkål, blomkål og løyrom.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev