Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr tortilla med sikmos, fennikel og rogn

tortilla med sikmos, fennikel og rogn >

Tortillalefser

240 g mais mel, Maseca

3 ½ dl vann

¼ ts salt

 

Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no  

 

varmrøkt og renset sik

4 ss sik-rogn

litt finhakket gressløk

noen kvister dill

¼ finhakket fennikel

2 reddiker

1 finhakket rødløk

sitron etter smak

 

Majones

1 fedd hvitløk

1 egg

solsikkeolje                                                       

salt, pepper og sitron etter smak

 

Ha egg, hvitløk, salt, pepper og sitron i en bolle. Visp inn solsikkeolje i en tynn stråle til majoneskonsistens.

 

Sikmos 

Smuldre den rensede siken i små biter. Kutt reddik, fennikel og rødløk i små biter. Kutt opp gressløk og dill og bland alt dette inn sammen med fisken. Hell over den hjemmelagde majonesen og juster med litt sitron. Settes kjølig. Dander med en liten klatt med rogn ved servering.

 

Bakte mandelpoteter

500 g små mandelpoteter

raspet skall av sitron

3-4 ss god olje

hakket hvitløk og bladpersille etter smak

salt og pepper

 

Vask potetene, legg dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Stek på 225 °C i ca. 20 minutter. Bland sitronskall, hvitløk og persille. Ha dette over potetene, avhengig av hva du skal bruke dem til. Serveres hele eller i skiver.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev