Tortillalefser
240 g mais mel, Maseca
3 ½ dl vann
¼ ts salt
Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no
varmrøkt og renset sik
4 ss sik-rogn
litt finhakket gressløk
noen kvister dill
¼ finhakket fennikel
2 reddiker
1 finhakket rødløk
sitron etter smak
Majones
1 fedd hvitløk
1 egg
solsikkeolje
salt, pepper og sitron etter smak
Ha egg, hvitløk, salt, pepper og sitron i en bolle. Visp inn solsikkeolje i en tynn stråle til majoneskonsistens.
Sikmos
Smuldre den rensede siken i små biter. Kutt reddik, fennikel og rødløk i små biter. Kutt opp gressløk og dill og bland alt dette inn sammen med fisken. Hell over den hjemmelagde majonesen og juster med litt sitron. Settes kjølig. Dander med en liten klatt med rogn ved servering.
Bakte mandelpoteter
500 g små mandelpoteter
raspet skall av sitron
3-4 ss god olje
hakket hvitløk og bladpersille etter smak
salt og pepper
Vask potetene, legg dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Stek på 225 °C i ca. 20 minutter. Bland sitronskall, hvitløk og persille. Ha dette over potetene, avhengig av hva du skal bruke dem til. Serveres hele eller i skiver.