200 g god røkelaks
Tertedeig
125 g meierismør
200 g hvetemel
2 ss kaldt vann
Kna hvetemel og smør sammen. Tilsett kaldt vann og bland det godt til en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
Trykk deigen ut i små paiformer og prikk dem med en gaffel.
Stek bunnene på 200 °C i 10-15 minutter til de har fått fin farge.
Pepperrotkrem
Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og revet pepperrot. Smak til med salt og pepper. La den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.
Kutt røkelaksen i små terninger og fyll i de små tersteskjellene. Topp hvert terteskjell med pepperrotkrem og pynt med dill.
Spicy råreker
200 g råreker
Her kan du også bruke rå scampi, men da må de stekes
1 dl risvineddik
saft av ½ sitron
½ dl olivenolje
1 rød fersk chili
½ ts tørket rød chili
1 ts revet sitronskall
1 ss rød chilipasta
Alle ingredienser til marinaden blandes i en bolle. Hell over rekene og la det marinere i et par timer før servering.