Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Terter med røkelaks og spicy råreker

Terter med røkelaks og spicy råreker>

200 g god røkelaks

 

Tertedeig

125 g meierismør

200 g hvetemel

2 ss kaldt vann

 

Kna hvetemel og smør sammen. Tilsett kaldt vann og bland det godt til en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk deigen ut i små paiformer og prikk dem med en gaffel.

Stek bunnene på 200 °C i 10-15 minutter til de har fått fin farge.

Pepperrotkrem

Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og revet pepperrot. Smak til med salt og pepper. La den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem. Kutt røkelaksen i små terninger og fyll i de små tersteskjellene. Topp hvert terteskjell med pepperrotkrem og pynt med dill.   

Spicy råreker

200 g råreker

Her kan du også bruke rå scampi, men da må de stekes

1 dl risvineddik

saft av ½ sitron

½ dl olivenolje

1 rød fersk chili

½ ts tørket rød chili

1 ts revet sitronskall

1 ss rød chilipasta  

 

Alle ingredienser til marinaden blandes i en bolle. Hell over rekene og la det marinere i et par timer før servering. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev