Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Taskekrabbe, jordskokk og ramsløk

Taskekrabbe, jordskokk og ramsløk>

Krabbeklo

Kok krabbeklørne i godt saltet vann i ca 15 minutter og trekk til side. Avkjøles.

Grill krabbeklørne på høy varme i kullgrill og rens klørne så fint som mulig.

 

Ramsløksmør

100 g ramsløk

150 g usaltet smør

 

Kjør ramsløk og smør sammen til det begynner å smelte.

Visp det sammen igjen over isbad.

 

Jordskokk

Små jordskokker med skall

grovsalt

 

Skrubb jordskokken med en grov svamp.

Kok den mør i saltet vann, som sjøvann. Avkjøl.

Del jordskokkene i to og stek dem gyllenbrune i panne med litt smør og sitronskall. Ha i ramsløksmør rett før de skal ut av pannen.

 

Jordskokkmelk

200 g skrelt jordskokk

2 dl melk

1 dl fløte

 

Kok opp fløtemelken med jordskokk og la det trekke i 30 minutter. Plastre og la det stå i kjøleskapet over natten.

Sil av fløtemelken og smak opp med salt og syre. Rett før servering sprekker du melken med ramsløksmøret.

 

Jordskokkchips

200 g jordskokk

1 liten mandelpotet

1 ss potetmel

 

Kok jordskokk og mandelpotet møre i vann.

Kjør dette i en blender og juster tykkelsen med kokevannet, tilsett potetmel. Konsistensen skal være som en purésuppe.

Stryk blandingen utover et tynt lag på silikonmatte og tørk over natten på 50 °C.

Del opp de tynne arkene av puré og friter på 190 °C til de er gyllenbrune.

Legg opp rensede krabbeklør på tallerkenen med jordskokkchips på toppen og jordskokkskiver rundt. Dander ramsløksmør.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev