Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Tartar av røye, pepperrotkrem og ristet bokhvete

Tartar av røye, pepperrotkrem og ristet bokhvete >

Røye finner du i vann langs hele Norge. Fisken har en fløyelsmyk konsistens og passer derfor perfekt til råmarinering, tartar, sashimi ol. Den har også en særegen viltsmak med preg av omgivelsene.

 

 

Røyetartar

200 g røyefilet 

80 g rødløk

2 ss gressløk

1 ts dijonsennep 

4 ss olivenolje

1 ts sitronsaft

 

 

Pepperrotkrem

2 dl seterrømme

2 ss pepperrot

1 ss sitronsaft

1 ts sukker

 

 

Ristet bokhvete

30 g bokhvete

 

Kutt røyen i små, jevne, terninger på 1 cm. Finkutt rødløk og gressløk. Bland sammen alle ingrediensene. Rett før servering skviser du i litt sitronssaft og smaker til med salt og pepper.

Riv pepperrot på et fint rivjern. Visp alle ingrediensene sammen til en tykk krem. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser.

 

Ha bokhveten i en panne og varm den opp. Rist bokhveten i 2-3 minutter til de får en gyllen farge.

Form tartaren til en klassisk rund form. Fyll pepperrotkremen i en sprøytepose og sprøyt ut små dråpeformede topper. Strø over ristet bokhvete og pynt med friske spirer eller urter. Dill er perfekt.

 

Tips

Ønsker du en liten asiatisk vri på en supernorsk rett? Tilsett 1 ss soyasaus i tartaren.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev