FOTO stian Broch
KOKK truls Torp Karlsen og Simen Vatne
november 2020
Røye finner du i vann langs hele Norge. Fisken har en fløyelsmyk konsistens og passer derfor perfekt til råmarinering, tartar, sashimi ol. Den har også en særegen viltsmak med preg av omgivelsene.
Røyetartar
200 g røyefilet
80 g rødløk
2 ss gressløk
1 ts dijonsennep
4 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
Pepperrotkrem
2 dl seterrømme
2 ss pepperrot
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
Ristet bokhvete
30 g bokhvete
Kutt røyen i små, jevne, terninger på 1 cm. Finkutt rødløk og gressløk. Bland sammen alle ingrediensene. Rett før servering skviser du i litt sitronssaft og smaker til med salt og pepper.
Riv pepperrot på et fint rivjern. Visp alle ingrediensene sammen til en tykk krem. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser.
Ha bokhveten i en panne og varm den opp. Rist bokhveten i 2-3 minutter til de får en gyllen farge.
Form tartaren til en klassisk rund form. Fyll pepperrotkremen i en sprøytepose og sprøyt ut små dråpeformede topper. Strø over ristet bokhvete og pynt med friske spirer eller urter. Dill er perfekt.
Tips
Ønsker du en liten asiatisk vri på en supernorsk rett? Tilsett 1 ss soyasaus i tartaren.