Tertedeig
120 g mel
80 g malt tang
1 eggplomme
20 g smør
4 g salt
Bland alt det tørre i en blender og tilsett alt det bløte. Ta deigen ut av blenderen og bland sammen for hånd. Sett deigen i kjøleskapet i ca 30 minutter før bruk.
Kjevle ut deigen ut tynt og stikk ut ti l passe terteformer . Plasser deigen i terteformene og stek dem på 175 ° C i 20 minutter til de blir gylne.
Estragonmajones
70 g estragon
100 g spinat
70 g olje
5 g salt
2 eggeplommer
salt etter smak
1 sitron
Kjør alle ingredienser til en jevn konsistens i en blender. Hell blandingen i en kjele og kok opp mens du rører. Sil av og avkjøl.
Ha eggeplommer, sitron og litt salt i en bolle. Begynn og spe med estragon oljen mens du rører oljen inn i eggeplommene og lager en majones. Smak til med salt og sitron.
Boknafisk
50 g bokna fisk i terninger
1 sitron
salt etter smak
Sett ovnen på 120° C. Legg fisketerningene på ett brett og ha litt sitronsaft og salt over. Bak fisken i ovnen i 10 minutter og avkjøl.
Fyll tertene med estragonmajones, legg på en bit med boknafisk og dryss over med finhakket trøffel og karse.