Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr kamskjell, rødbeter og kantareller

kamskjell, rødbeter og kantareller>

4 rødbet

 

eplelikør- marinade

2 dl eplelikør

10 g malte fennikelfrø

cest fra 1 sitron

40 g honning

 

Rødbeten kokes i saltet vann, når den er mør fjernes skallet og kuttes i terninger.

Mariner den i eplelikør -marinaden

 

200 g rensede kantareller

50 g smør

salt og pepper

 

Begynn på middels varme med litt olje, når kantarellene er begynt å bli gyllene,

tilsettes smør og varmen skrus ned på stekepannen.

Smak til med salt og pepper.

 

1 kamskjell

varm panne 

olje, salt og 1 ss smør

 

Ha litt olje i panna og legg I det rensede kamskjellet. Stek kamskjellet på høy varme og flytt på kamskjellet hvert 15 sekund til et minutt er gått.

Deretter tilsettes i smør i pannen. Snu kamskjellet og la det trekke ferdig.

Vær nøye med varmen etter at smøret et tilsatt, slik at det ikke blir brent.

Anrett kamskjellet med råmarinert småsalat og noen choggia beter som er kuttet tynt og marinert i salt, olivenolje og litt sitron.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev