Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sprøstekt uer, dashi og asiatisk salat

Sprøstekt uer, dashi og asiatisk salat>

4 personer

 

Sprøstekt uer

600 g uerfilet

nøytral olje

meierismør

koshersalt

 

Skrap uerfiletene rene for skjell. Lag tre små snitt i skinnet så fisken ikke bøyer seg under steking. Dryss med koshersalt på begge sider og stek filetene i nøytral olje med skinnsiden ned til du har fått fin og gylden farge og skinnet er sprøtt. Snu fileten, ha smøret i pannen og øs over fisken til den er nesten gjennomstekt.

 

Kremet dashi

1 l kaldt vann

2 l skalldyrkraft

50 g sukkertare fra Stokkøya

50 g fingertare fra Stokkøya

50 g søl fra Stokkøya

100 g klippfisk

100 g tørket steinsopp

limesaft

soyasaus

6 dl kokoskrem

 

Kok opp, og la det trekke et døgn. Sil av og pass på at du får presset ut all saft av råvarene. Reduser ca en tredjedel. Pisk inn kokoskremen, smak til med lime og soyasaus.

 

Asiatisk salat

2 bok choi

nøytral olje

½ squash

½ rettich

1 liten neve usaltede peanøtter

1 bunt koriander

1 ss små tørkede reker

1 dl fishsauce

1 ss akasiehonning

2 små thai chili

saften av 2 lime

1 bakt og flådd paprika

 

Del bok choi i to. Vask godt og tørk i en salatslynge eller rent kjøkkenhåndkle. Stek bok choien med snittflaten ned i varm olje til den ser litt brent ut, dette gir en fin grillsmak til retten. Kutt rettich og squash i tynne strimler på mandolin eller med kniv. Bløtlegg de små rekene i lunkent vann i ca 15 minutter.

Kjør limejuice, honning, reker, koriander, fishsauce og chili sammen med en stavmikser. Bland denne sausen sammen med peanøttene, rettichen, bakt paprika og squashen. Topp bok choien med denne salatmiksen. Legg den sprøstekte ueren ved siden av , og hell den varme dashien rundt salaten og fisken.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev