4 personer
Sprøstekt uer
600 g uerfilet
nøytral olje
meierismør
koshersalt
Skrap uerfiletene rene for skjell. Lag tre små snitt i skinnet så fisken ikke bøyer seg under steking. Dryss med koshersalt på begge sider og stek filetene i nøytral olje med skinnsiden ned til du har fått fin og gylden farge og skinnet er sprøtt.
Snu fileten, ha smøret i pannen og øs over fisken til den er nesten gjennomstekt.
Kremet dashi
1 l kaldt vann
2 l skalldyrkraft
50 g sukkertare fra Stokkøya
50 g fingertare fra Stokkøya
50 g søl fra Stokkøya
100 g klippfisk
100 g tørket steinsopp
limesaft
soyasaus
6 dl kokoskrem
Kok opp, og la det trekke et døgn. Sil av og pass på at du får presset ut all saft av råvarene. Reduser ca en tredjedel. Pisk inn kokoskremen, smak til med lime og soyasaus.
Asiatisk salat
2 bok choi
nøytral olje
½ squash
½ rettich
1 liten neve usaltede peanøtter
1 bunt koriander
1 ss små tørkede reker
1 dl fishsauce
1 ss akasiehonning
2 små thai chili
saften av 2 lime
1 bakt og flådd paprika
Del bok choi i to. Vask godt og tørk i en salatslynge eller rent kjøkkenhåndkle. Stek bok choien med snittflaten ned i varm olje til den ser litt brent ut, dette gir en fin grillsmak til retten. Kutt rettich og squash i tynne strimler på
mandolin eller med kniv. Bløtlegg de små rekene i lunkent vann i ca 15 minutter.
Kjør limejuice, honning, reker, koriander, fishsauce og chili sammen
med en stavmikser. Bland denne sausen sammen med peanøttene, rettichen, bakt paprika og squashen. Topp bok choien med denne salatmiksen.
Legg den sprøstekte ueren ved siden av , og hell den varme dashien rundt salaten og fisken.