FOTO stian broch
KOKK aleksander Løkkeberg vartdal
APPETITT 4/2019
Sprø røsti
1 skrelt bakepotet
togarashipulver og salt
2 ss brunet smør
Riv bakepoteten fint på et rivjern. Legg den revede poteten i et klede og vri ut alt vannet i poteten slik at den blir helt tørr. Smak opp med togarashipulver og salt. Varm opp en panne med brunet smør på middels varme og lag fire små porsjonsrøstier. Stekes på middels varme til de er gylne og sprø på begge sider.
Wasabirømme
50 g Rørosrømme
5 g revet wasabi
salt og sitron, etter smak
Bland rømmen og wasabien i en bolle. Smak opp med salt og sitron, litt mer enn vanlig. Dette er fordi rømmen skal piskes luftig og taper smak når luftboblene blir pisket inn.
Til servering
24 skiver rakfisk, tynnskåret, røstipotet, wasabirømme, knuste wasabierter, vårløk i tynne skiver, oxalis og oxalisblomst til pynt.
Varm opp røstipoteten i en panne rett før servering. Legg først på seks skiver rakfisk og litt wasabirømme. Strø over knuste wasabierter og vårløk og pynt med oxalis og oxalisblomster.