FOTO stian Broch
KOKK Håvard Christian Werkland
APPETITT 2/2019
Vaffelrøre
250 g mel
1 ts bakepulver
1 ss sukker
270 g tjukkmjølk
100 g H-melk
1 egg
50 g nøttesmør
1 klype salt
Bland alt tørt i blender og spe i alt det våte. La det svelle i 30 minutter. Stek i så dypt vaffeljern som mulig. Avkjøl og friter før servering.
Røkt kveite
Varmrøyk kveitefilet på 80 °C til 42 °C i kjernetemperatur, og avkjøl.
Hjemmelaget majones
2 eggeplommer
5 g Dijon sennep
5 g sitronjuice
5 g salt
50 g vann
4 dl olje
Kveiteremulade
røkt kveite
200 g Nyr
400 g hjemmelaget majones, eller bare Mills
1 potte gressløk
1 sjalottløk
30 g stikkelsbær
sitronzest og salt, etter smak
Bland Nyr og majones og rør inn ønsket mengde røkt kveitefilet.
Finhakk løk og stikkelsbær og bland alt til en remulade. Smak til med salt og revet sitronskall. Pynt med rognkjeksrogn eller løyrom, samt tynnskåret reddik.