Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Tortilla med spekesild, dressing og gurkemeie-ris

Tortilla med spekesild, dressing og gurkemeie-ris>

Tortillalefser

240 g mais mel, Maseca

3 ½ dl vann

¼ ts salt

 

Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no

 

Spekesild, dressing, gurkemeie-ris

2 fine sildefileter, ferdig utvannet og tørket

bakte røde og gule beter

150 g kald og kokt ris med salt og  gurkemeie eller safran

2 dl rømme

1 ss grov, søt sennep

karripulver og gurkemeie etter smak

 

Trim og skjær sildefiletene i fine biter. Lag en dressing av rømme og sennep. Smak til med karri og gurkemeie. Anrett sildebitene med ris og terninger av beter og dill med dressingen til.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev