Tortillalefser
240 g mais mel, Maseca
3 ½ dl vann
¼ ts salt
Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no
Spekesild, dressing, gurkemeie-ris
2 fine sildefileter, ferdig utvannet og tørket
bakte røde og gule beter
150 g kald og kokt ris med salt og gurkemeie eller safran
2 dl rømme
1 ss grov, søt sennep
karripulver og gurkemeie etter smak
Trim og skjær sildefiletene i fine biter. Lag en dressing av rømme og sennep. Smak til med karri og gurkemeie. Anrett sildebitene med ris og terninger av beter og dill med dressingen til.