4 store shiitake sopp
½ dl mirin
½ dl soyasaus
2 ss sake
Ha væsken i en kjele, gi det et oppkok og kjøl ned.
Legg soppen i en vakumpose og hell over laken. Kok dette sous vide i 1 time på 58 °C. Kjøl ned før bruk.
Misosaus
2 ss misopaste
2 ss akasiehonning
Bland de 2 ingrediense sammen.
1 softcrab
¼ avokado
2 ss potetmel
rismarinade til sushiris
1 nori
Bland sushiris med marinade etter egen smak.
Vend krabben i potetmel. Fritèr den på 175 °C i ca. seks minutter.Dekk nori med ris, sørg for at hele arket er dekket jevnt. Kutt to like skiver av avokadoen. Snu noriarket slik at risen peker ned mot skjærebrettet. Legg de to bitene med avokado i midten av norien. Del krabben på langs slik at du får to like store biter. Legg dette opp på avokadoen.
Rull makien ved hjelp av en bambusmatte. Kutt den marinerte shiitakesoppen i tynne skiver. Legg dette på toppen av makien og press med bambusmatte. Kutt makien i åtte like store biter, ha på misosaus på hver bit og server.