FOTO Stian Broch
KOKK heini Pedersen og Nick Jensen
APPETITT 1/2018
Pickles
1 kg grønnsaker, som gulrøtter, blomkål, løk og haricot vert
saltlake, 150 g salt pr liter vann
1 ss karri
½ ts hvit pepper
mel til jevning
Grønnsaker kuttes i samme størrelse og legges i saltlake i 24 timer.
Kok grønnsakene i saltlake i 3-5 minutter, la dem renne av og legg det i krukker.
Tilsett karri og hvit pepper. Pisk sammen mel og vann til en tykk masse og kok det sammen med saltlaken til en tykk konsistens. Grønnsakene vendes i den avkjølte massen. Pickles er nå klar til å blandes med majonesen.
Panert fisk
300 g fiskefilet, som rødspette eller smørflyndre
200 g mel
200 g panko eller griljermel
2 egg
salt og pepper, etter smak
Mel, pisket egg og panko legges i tre forskjellige bokser. Tilsett salt og pepper i boksen med mel. Fiskefilet vendes først i mel, så i egg og til sist i panko. Fiskefileten er nå klar til fritering i varm olje på 190 °C til de er gylne.
Reker kjøpes fryst med skall og renses før servering.