Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr «Smørrebrød» med fiskefilet

«Smørrebrød» med fiskefilet>

Pickles

1 kg grønnsaker, som gulrøtter, blomkål, løk og haricot vert

saltlake, 150 g salt pr liter vann

1 ss karri

½ ts hvit pepper

mel til jevning

 

Grønnsaker kuttes i samme størrelse og legges i saltlake i 24 timer.

Kok grønnsakene i saltlake i 3-5 minutter, la dem renne av og legg det i krukker.

Tilsett karri og hvit pepper. Pisk sammen mel og vann til en tykk masse og kok det sammen med saltlaken til en tykk konsistens. Grønnsakene vendes i den avkjølte massen. Pickles er nå klar til å blandes med majonesen.

 

 

Panert fisk

300 g fiskefilet, som rødspette eller smørflyndre

200 g mel

200 g panko eller griljermel

2 egg

salt og pepper, etter smak

 

Mel, pisket egg og panko legges i tre forskjellige  bokser. Tilsett salt og pepper i boksen med mel. Fiskefilet vendes først i mel, så i egg og til sist i panko. Fiskefileten er nå klar til fritering i varm olje på 190 °C til de er gylne.

Reker kjøpes fryst med skall og renses før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev