1 taskekrabbe
200 g hakket, stekt kongekrabbekjøtt, kokt funker også
1 ts hakket fersk estragon
1 ts hakket gressløk
2 ss Rørosrømme
sitron og salt, etter smak
4 store sjøkrepshaler
1 fennikel
dill, kjørvel og estragon
1 Granny Smith eple, ev annet syrlig eple
olivenolje, salt og sitron
Bland sammen salaten og smak til med sitron og salt.
Skjær fennikel tynt på mandolin, eller så tynt du klarer med kniv.
Skjær epler i tynne skiver, så i julienne, som fyrstikker.
Bland sammen urter, fennikel og eple, smak til med olje, sitron og salt.
Ha litt salt og pepper på sjøkrepsen og grill på høy varme i ca 1 minutt på presentasjonssiden.
Snu den og la den ligge i 10-20 sekunder før du tar den av.
Ved anretning legges krabbesalat i bunn av et cocktailglass, bygg lagvis med fennikelsalat.
Legg den grillede sjøkrepsen på toppen og server. Hvis ønskelig serverer du 2 sjøkreps per person.