Powerpaste
1 bunt gressløk
1 bunt persille
2 potter oregano
100 g spinat
1 pakke koriander
10 laurbærblader
200 g miso
hvitvinseddik
Blansjer alle urtene i kokende vann, laurbærbladene kokes i 10 minutter. Avkjøl alt i isvann. Rens av stilken på laurbærbladene og press ut alt vann av urtene. Kjør med miso til glatt puré på blender. Juster eventuelt med vannet fra urtene hvis den blir for tykk. Smak til med salt og eddik ved servering.
Tamarind
150 g tamarindpuré
100 g brunet smør
Bland tamarind og smøret, smak til med salt.
Havsalat
Beregn 1 blad på ca. 5 cm per person. Havsalaten dyppes i vann og brettes ut.
Erter
100 g ferske erter
0,5 dl vann
100 g smør
Forvell ertene i to minutter i saltet vann, avkjøl i isvann. Kok opp vann og monter inn smør. Ertene varmes i smøremulsjonen ved servering.
Sjøkreps
Beregn 1 sjøkreps per person. Vi griller sjøkrepsene over kull, men man kan gjerne også steke dem i olje i to minutter før det avsluttes med øsing av smør i to minutter ved servering. Pensle sjøkrepsen med tamarind før servering.