Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps med powerpaste, tamarind, erter og havsalat

Sjøkreps med powerpaste, tamarind, erter og havsalat>

Powerpaste

1 bunt gressløk

1 bunt persille

2 potter oregano

100 g spinat

1 pakke koriander

10 laurbærblader 

200 g miso

hvitvinseddik

 

Blansjer alle urtene i kokende vann, laurbærbladene kokes i 10 minutter. Avkjøl alt i isvann. Rens av stilken på laurbærbladene og press ut alt vann av urtene. Kjør med miso til glatt puré på blender. Juster eventuelt med vannet fra urtene hvis den blir for tykk. Smak til med salt og eddik ved servering. 

 

 

Tamarind

150 g tamarindpuré

100 g brunet smør

 

Bland tamarind og smøret, smak til med salt.

 

 

Havsalat

Beregn 1 blad på ca. 5 cm per person. Havsalaten dyppes i vann og brettes ut.

 

 

Erter

100 g ferske erter

0,5 dl vann

100 g smør

 

Forvell ertene i to minutter i saltet vann, avkjøl i isvann. Kok opp vann og monter inn smør. Ertene varmes i smøremulsjonen ved servering.

 

 

Sjøkreps

Beregn 1 sjøkreps per person. Vi griller sjøkrepsene over kull, men man kan gjerne også steke dem i olje i to minutter før det avsluttes med øsing av smør i to minutter ved servering. Pensle sjøkrepsen med tamarind før servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev