Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps «Benedict»

Sjøkreps «Benedict»>

English muffin

300 g hvitt mel, pluss litt ekstra til strø

6 g gjær

6 g salt

15 g sukker

15  g mykt smør, delt i små biter

1 middels stort egg, ca. 22 g, lett vispet

1,7 dl melk, dette skal være en myk, litt bløt smete slik at du kan tilsette inntil 30 ml  ekstra om du trenger

15 g semule- eller polenta og litt ekstra til strø

litt olje

 

Spinat

Spinat, salt og sitron

 

Stek spinat i smør og smak til med sitron og salt.

 

Sjøkreps

Rens sjøkrepshalene og stek dem i varm panne i 4 minutter.

 

Hollandaise-saus

10 eggeplommer

300 g smør

20 g hvitvinseddik

20 g sitron

6 g salt

120 g vann

 

Varm alt i vannbad til 60 °C. Kjør sausen opp med stavmikser og fyll den i en espumaflaske. Anrett spinaten i en passende skål med sjøkrepsen og hollandaiseskummet på toppen.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev