Sildeburgere
ca 8-10 små burgere.
500 g fersk, filetert sild, kuttet i terninger
1 eggeplomme
1/2 ts malt korianderfrø
1/2 g malt fenikkelfrø
1/2 ts malt ingefær
salt og nykvernet sort pepper
Kutt silden i små biter.Toast fennikelfrø og korianderfrø i en varm panne. Knus frøene i en morter og bland inn i silden, bland inn malt ingefær, litt salt, pepper og eggeplomme til slutt. Stekes i små porsjoner.
Burgerbrød
1,25 dl melk
0,5 dl vann
1/5 ss sukker
1/5 ts salt
12,5 g gjær
ca 250 g hvetemel
25 g smør
1 ss fenikkelfrø
Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smør og fennikelfrø, i kjøkkenmaskinen, og elt i ca 10 minutter på sakte fart. Tilsett smør i små terninger og elt i ca 5-10 minutter til, mens du gradvis går opp på farten. Elt til deigen slipper kantene og alt smøret er eltet inn i deigen. Dekk bakebollen med plastfilm og la den heve til dobbelt, ca 30-60 minutter. Del deigen i passe små biter og trill deigemnene til små boller og trykk dem flat med handen. La dem etterheve. Pensle dem med litt vann eller melk og ha på fennikelfrø. Stek dem på 225°C i ca 10-12 minutter.
Syltede rødløksringer
0,5 dl epleeddik
0,8 dl sukker
1,3 dl vann
4 delikatesseløk
Bland alt til laken og la den få ett oppkok. Kutt løken i små ringer og ha den i laken. La den koke i ca 1 minutt og trekk den til side og la den stå til den blir kald.
Sennepdressing
0,5 dl rømme
2 ss dijonsennep
Pisk rømme stivt. Smak til med sennep og salt.
Rist brødet, varm opp burgerne og monter som på bilde, sammen med litt crispy salat.