Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Saltet torsk, urter, persille og pepperrot

Saltet torsk, urter, persille og pepperrot >

Bruk et renset ryggstykke med blodlinjen fjernet. Salt torsken på begge sider i 10 minutter totalt og snu etter 5 minutter.

Rengjør fisken for salt og legg den på papirhåndkle slik at alle sider av torsken tørker. Det tar ca. 10 minutter. Legg ut en plastfolie med fuktig overflate i dobbelt lag. Sørg for at torsken ligger på toppen av plasten i midten og at det er minst 10 cm plast på begge sider av torsken. Rull torsken tett inn i plastfolien. Rull fra den ene enden til den andre, og sørg for at plasten er tett. Rull torsken i en sylinderform.

Ta den ene siden av torsken hvor plasten møtes, rull langs bordet og bruk de 10 cm av plastene for å stramme. Lag en stram knute i begge ender. Knuten må være så tett som mulig slik at rullen holder fasongen. Bak den i vannbad på 42 °C i 10 minutter og avkjøl i isbad.

Skjær ca. 2 cm tykke skiver av rullen og legg dem på et brett med lettoljet bakepapir. Pakk inn brettet i plastfolie og sett det kjølig.

 

Blåskjellkraft

3000 g blå blåskjell

700 g hvitvin

 

Legg alt i en gryte og dekk til med plastfolie. Kok opp og sett ned varmen. La det simre svakt i 20 minutter. Sil av kraften, avkjøl og oppbevar kjølig.

 

Løkolje

200 g purreløk

600 g rapsolje

 

Rens, vask og tørk løken og skjær den i tynne skiver. Legg løken og oljen i en Thermomix og kjør med full kraft på 70 °C i 8 minutter. Passer gjennom et dørslag to ganger.

 

Persilleolje

200 g persille

600 g rapsolje

 

Gjenta samme prosessen som med løkoljen.

 

Syltelake

Se oppskrift på lompe og rakfisk.

 

Picklet pepperrot

Se oppskrift på lompe og rakfisk.

 

Pepperrot tapioca

2 l vann
50 g tapioca
500 g kald og picklet pepperrot 

 

Kok opp vannet, tilsett tapioka og kok i 4 minutter. Sil av og skyll under kaldt vann. Bland med picklet pepperrot og oppbevar kjølig.

 

Blandete urter

50 g små dillstilker, 50 g blomkarsestilker, 50 g oksalis-stilker og 50 g kjørvelstilker, skåret tynt. Bland urtestilkene godt sammen.

 

Sausbase

2 200 g persillerot

500 g smør

1250 g myse

1 l kraftblåskjell

1500 g fløte

 

Fres forsiktig finhakket persillerot i smør, tilsett myse, blåskjellkraft og fløte. La det simre og reduser i 20 minutter. 

 

Torskesaus

100 g sausbase

25 g myse

1 ss  pepperrot tapioca

1 ss løkolje

1 ss persilleolje

1 ss blandete urtestilker

Smak til med salt og pepperrotjuice.

 

Steam torsken under plastfolie i ovnen på 100 °C og 100 % fuktighet i 3 minutter. Ta opp torsken og fjern plasten, pensle med smeltet smør og krydre lett med salt. Legg til 3 ss saus på en tallerken og legg fiskeskiven i midten.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev