Røkt krabbe
Rens krabbeklør, cirka 50 g ferdig renset kjøtt per person. Ha kjøttet i en bakke og røyk det i en abu-røyker til du får en lett og fin røyksmak. Ha krabben i en kjele med brunet smør og smak opp med salt.
Saus
100 g blåskjellkraft
50 g blansjert persille
10 g solbærbladolje
Bland blåskjellkraft og blansjert persille i en mikser. Kjør den så lenge at du får en fin og glatt saus. Varm opp i en kjele og tilsett salt. Ha i solbærbladolje rett før servering.
Fermentert rips
sylteglass
rips
saltlake med 2% salt
Kok glasset først slik at du steriliserer det. Fyll opp med rips, men ikke for fullt. Ha i saltlake. Prosessen går mye kjappere dersom glasset ikke står i direkte sollys.
Knutekålbånd
1 knutekål
båndmaskin
Skrell knutekålen og rull ut på båndmaskinen, en mandolin kan også brukes. Kutt båndene etter ønsket lengde. Vakuumer båndene i solbærbladolje.
Solbærblad-olje
250 g solbærblad
100 g spinat
5 dl solsikkeolje
Kjør alt sammen i en thermomix på 70 °C i 10 minutter og sil i en finmasket sil. Dander båndene og krabben på en tallerken med solbærbladoljen og fermenterte rips.