Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Røkt taskekrabbe med knutekål, blåskjell og persillesaus

Røkt taskekrabbe med knutekål, blåskjell og persillesaus>

Røkt krabbe 

 

Rens krabbeklør, cirka 50 g ferdig renset kjøtt per person. Ha kjøttet i en bakke og røyk det i en abu-røyker til du får en lett og fin røyksmak.  Ha krabben i en kjele med brunet smør og smak opp med salt.

 

 

Saus

100 g blåskjellkraft

50 g blansjert persille

10 g solbærbladolje

 

Bland blåskjellkraft og blansjert persille i en mikser. Kjør den så lenge at du får en fin og glatt saus. Varm opp i en kjele og tilsett salt. Ha i solbærbladolje rett før servering. 

 

 

Fermentert rips 

sylteglass 

rips

saltlake med 2% salt 

 

Kok glasset først slik at du steriliserer det.  Fyll opp med rips, men ikke for fullt. Ha i saltlake. Prosessen går mye kjappere dersom glasset ikke står i direkte sollys.

 

Knutekålbånd

1 knutekål 

båndmaskin 

 

Skrell knutekålen og rull ut på båndmaskinen, en mandolin kan også brukes. Kutt båndene etter ønsket lengde. Vakuumer båndene i solbærbladolje. 

 

 

Solbærblad-olje 

250 g solbærblad 

100 g spinat

5 dl solsikkeolje

 

Kjør alt sammen i en thermomix på 70 °C i 10 minutter og sil i en finmasket sil. Dander båndene og krabben på en tallerken med solbærbladoljen og fermenterte rips.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev