Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Rødspette med skagenrøre

Rødspette med skagenrøre>

350 g helbakt rødspette

100 g grovsalt

            

Skjær av hode og klipp bort finner og haletipp. Fjern innvoller og skyll bort alt blod. Legg fisken i en ildfast form med havsalt under og over. Bak fisken i ovnen på 120 °C, sjekk den etter 10 minutter. Fisken er klar når skinnet slipper fisken.  

 

Skagenrøre

2 dl hvitvin

1 sjalottløk

1 dl fløte

150 g usaltet smør

100 g ferske reker

1 ss ørretrogn

litt cayennepepper etter smak

1 ss dill

            

Finkutt sjalottløk og reduser hvitvinen sammen med løken til det gjenstår ca. 1/2 dl. Tilsett fløten og reduser ned til halvparten igjen. Pisk inn kaldt smør i terninger og smak til sausen med salt, cayennepepper og sitron. Rør inn rensede reker, rogn og hakket dill.

 

Ovnsbakte poteter

100 g småpoteter fra Jæren

1 kvist rosmarin

2 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

et par båter med sitron        

salt etter smak

 

Vask og del potetene i to. Bland dem sammen med rosmarin, hvitløk, olivenolje og salt. Bak dem  i ovnen på 180 °C til potetene er gylne og møre. Serveres med en sitronbåt.

 

  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev