350 g helbakt rødspette
100 g grovsalt
Skjær av hode og klipp bort finner og haletipp. Fjern innvoller og skyll bort alt blod. Legg fisken i en ildfast form med havsalt under og over. Bak fisken i ovnen på 120 °C, sjekk den etter 10 minutter. Fisken er klar når skinnet slipper fisken.
Skagenrøre
2 dl hvitvin
1 sjalottløk
1 dl fløte
150 g usaltet smør
100 g ferske reker
1 ss ørretrogn
litt cayennepepper etter smak
1 ss dill
Finkutt sjalottløk og reduser hvitvinen sammen med løken til det gjenstår ca. 1/2 dl. Tilsett fløten og reduser ned til halvparten igjen. Pisk inn kaldt smør i terninger og smak til sausen med salt, cayennepepper og sitron. Rør inn rensede reker, rogn og hakket dill.
Ovnsbakte poteter
100 g småpoteter fra Jæren
1 kvist rosmarin
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
et par båter med sitron
salt etter smak
Vask og del potetene i to. Bland dem sammen med rosmarin, hvitløk, olivenolje og salt. Bak dem i ovnen på 180 °C til potetene er gylne og møre. Serveres med en sitronbåt.